Säsongspremiär…

Vi fick komma ut från förrådet 🙂
Finstep sägs vara en bra nybörjarskida och kanske är man aldrig bättre än sin sämsta produkt. Å andra sidan är det väl ingen som åker rullskidor för att det är så där vansinnigt coolt.

Finstep sägs vara en bra nybörjarskida och kanske är man aldrig bättre än sin sämsta produkt. Å andra sidan är det väl ingen som åker rullskidor för att det är så där vansinnigt coolt.

”Hej rullskidvänner. Nu är hösten här. Vi ses vid världens tråkigaste industritomt för att få blåsor i händerna på tisdagar kl 18. Ni som inte är medlemmar får inte vara med. Hjälm och reflexväst är ett måste så vi ser riktigt mesiga ut”

Landets alla skidföreningar meddelar i augusti månad att det är dags att jobba på Vasa-ångesten. Friskusar, nybörjare och de lite duktigare träffas och tar sitt intresser på största allvar. Jag vill ju egentligen vara med, har ont om rullskidvänner faktiskt. Ska leta upp nån trevlig träningsgrupp i höst och se om de släpper in mig.

Vid dagens premiärtur kring Slottskogen (24 km i snigelfart) mottog jag sedvanliga hundskall och dagisbarn som storögt frågar fröken vad för slags transportmedel det handlar om. Kunskapsluckorna finns där ute, där ger jag Björklund rätt.

I övrigt gick det rätt bra. Lite skav och stelhet i fingrarna nu, och något öm i triceps. Men känns bra att vara igång igen. Förra hösten ansåg jag mig fortfarande vara en ironisk åkare. Ryktena om stans enda sport-hipster har florerat ända sedan jag stormade fram längs Linnégatan på min svensexa. Idag är jag seriös motionär som glatt funderar på fina rullskidvägar när jag besöker nya orter. Inte ens min fru driver längre med mig när jag drar på pjäxorna i hallen.

Anledningen till dagens tur handlar om att jag åker med på skidläger i Torsby nästa helg. Skriver lite för Borås Tidning samtidigt. Förutom att jag måste dra bort sommarparaffinet rekordtidigt och kapa mina nya stavar till rätt längd så bör jag också närvara med nån slags skidåkning i kroppen.

I övrigt bör jag vila inför helgens löparläger i Edsåsdalen plus att toppa formen till Lidingöloppet den 24 sept. Mycket nu.

Om jakobhanberger

blogg test
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Säsongspremiär…

  1. Erik Wickström skriver:

    Vaddå rullskidläger, vi ska ju åka riktiga skidor i Torsby 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s